sâmbătă, 28 iulie 2012

Scrisoare deschisă către Viviane Reding



Comisar al Comisiei Europene pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţenie


Stimată doamnă Comisar,
Societatea Timişoara este o organizaţie civică apărută imediat după Revoluţia din 1989. Organizaţia noastră a lansat în România o Procalamaţie în anul 1990 ale cărei principii au stat la baza construcţiei statului de drept şi a democraţiei din România.
Stimată doamnă Comisar, ne adresăm dumneavoastră din oraşul care a adus libertatea şi pluralismul politic în ţara noastră cu această scrisoare publică prin care susţinem ferm ideea constituirii unui minister european al justiţiei împreună cu o magistratură europeană.
Stimată doamnă Comisar,  nerespectarea standardelor democratice din ţara noastră este impusă de cei care nu se pot acomoda cu statul de drept şi cu respectarea legilor în vigoare, aceştia au înlocuit binele public cu propriile interese de înavuţire şi  nu au culoare politică.
Din aceste cauze apreciem propunerea înfiinţării Ministerului European al Justiţiei de mare importanţă pentru viitorul nostru european. Un asemenea organism statal ar putea apăra legalitatea în Uniune şi ar preveni şi combate fraudele de la bugetul european dar şi încălcarea drepturilor omului, a libertăţii de expresie şi de liberă circulaţie.
Timişoara, 28 iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu