joi, 30 august 2012

Comunicat către opinia publică, intelectuali şi scriitori




                                







Societatea Timişoara salută poziţia scriitoarei Herta Muller originară din Banat, laureată a Premiului Nobel pentru literatură, care, într-un interviu în revista Der Spiegel, caracterizează faptele politice ale actualei guvernări drept „o piesă cu pungaşi” ce au pus în pericol democraţia şi statul de drept pentru a-şi proteja „cleptocraţia de partid”. Acest atac fără precedent din partea unei mari scriitoare cu vechi simpatii de stânga democratică arată o dată în plus deriva actualei alianţe politice din fruntea ţării. Ne adresăm pe această cale confraţilor scriitori germani din gruparea Aktionsgruppe Banat, dintre care unii sunt membri ai Societăţii noastre, să ni se alăture în lupta împotriva mafioţilor, puciştilor şi traseiştilor politici indiferent de partid, culoare politică sau alianţă.



Timişoara, 30 august 2012                                                                                      Consiliul de conducere

4 comentarii:

  1. In calitate de intelectual, care a subscris deja, la opinia Hertei Muller, gasesc excelenta idea Dvstra. de a consemna opinia Societatii Timisoara, in acest mod exemplar pentru publicul larg. Way to go(even if only an "electric sheep"* be a proud one and ... attack )! s+. John
    * for cross reference, please review: "Do Androids Dream of Electric Sheep?"

    RăspundețiȘtergere
  2. APEL
    CATRE INTELECTUALII ROMANIEI!

    Ma adresez voua, deoarece intre voi exista cei mai multi oameni liberi, si care pot alege ce este mai bun pentru Romania!
    Astazi, cel mai bun lucru pentru Romania este INLOCUIREA actualei “politici pentru
    Ciolan”, care ne-a prabusit generalizat in ultimii 22 de ani, cu “politica pentru Patrie”!
    Aceste doua “politici” au fost prezentate politicienilor nostri, car
    ora, toti cei ce iubim Romania, TREBUIE sa le cerem, ca acum inainte de alegeri, sa declare Public, in Direct si la ore de Varf, pe care dintre ele o aleg, ei si partidele lor, pentru Romania!?
    “Politica pentru Ciolan” este ceea ce avem astazi, si care se caracterizeaza prin faptul ca ea permite celor ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri, sa fie lacomi, mincinosi, hoti, tradatori, iresponsabili, nesimtiti, etc.
    In cazul “politicii pentru Patrie” toate TARELE amintite mai sus sunt excluse, deoarece “amendamentele” aduse actualului cadru democratic, ii va opri pe cei ce vor detine functii publice, prin alegeri sau numiri, sa mai “exerseze” asemenea TARE!
    Va rog, dragi intelectuali, indiferent de nivelul pe care il aveti, sa va intoarceti privirea catre Romania, si sa cerem, la unison, politicienilor nostri sa sustina INLOCUIREA actualei “politici pentru Ciolan”, cu “politica pentru Patrie”!

    Bucuresti, 13-08-2012.
    Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic in 1958-1963, si in 1986. Tel.0723966732.

    PS. N-au coborat, oare, pe treapta "neganditoarelor" acei intelectuali, care cred ca Basescu "e-n toate" (Justitie, Democratie, Stat de Drept, etc.), si care nu-si pun intrebarea, ce s-ar intampla cu toate acestea, a doua zi, dupa ce pe Basescu l-ar lua dracu?! Cat de IDIOT trebuie sa fie cineva pentru a pune semnul identitatii, intre Basescu si Democratie sau Statul de drept???

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim lui St. John si-l asteptam alaturi de noi sa continuam spiritul Timisoarei din 1990!

    RăspundețiȘtergere
  4. Il asiguram pe domnul Dumitru ca nu suntem animale neganditoare si nici nu punem semn de egalitate intre principii si faptele oamenilor, oricare ar fi acestia. Societatea Timisoara pledează de doua decenii in numele unor principii si nu al unor oameni din fruntea statului!

    RăspundețiȘtergere