joi, 23 august 2012

Politizarea şcolii timişene


SOCIETATEA TIMIŞOARA



Societatea Timişoara îşi propune să realizeze un Buletin de ştiri al abuzurilor guvernării bazat pe anchete şi informaţii ale cetăţenilor cărora le pasă de situaţia din judeţul Timiş şi din ţară. Vă aşteptăm cu sesizări şi informaţii la sediul Societăţii, marţi, miercuri, joi de la 13-17, telefon 0356 459338, mobil 0742077990, societatea.timisoara@gmail.com





În ciuda repetatelor declaraţii făcute de prim-ministrul Victor Ponta, de ministrul educaţiei Ecaterina Andronescu, că schimbările politice se vor opri la secretarii de stat din minister şi a declaraţiei făcute de inspectorul şcolar general Cornel Petroman, că în menţinerea sau schimbarea directorilor vor conta performanţele şcolare, rezultatele la bac şi realizarea planului de şcolarizare, conducerea inspectoratului, potrivit articolelor apărute în presă şi a deciziei Consiliului de administraţie din 16 august, se pare că va realiza doar schimbări pe criterii politice. Astfel, va fi schimbată prof. dr. Florica Puşcaş directoare din 1998 la Colegiul Bănăţean Timişoara, cu rezultate de excepţie la nivel judeţean şi naţional, cu Sorin Ionescu, vicepreşedinte P.S.D. Timiş, Sanda Junea, de la Colegiul „Grigore Moisil” Timişoara, cu Cerasela Bociu, soţia primarului P.S.D. din Jebel, prof. dr. Dumitru Tomoni de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget, cu Birău Victor, adus tocmai de la Liceul „Jean Louis Calderon” din Timişoara în ciuda faptului că acelaşi profesor a fost destituit din funcţia de director în 2010 pentru fals, uz de fals şi management defectuos, în urma reclamaţiilor făcute de fostul şi actualul primar al Făgetului, profesor Marcel Avram. Acum, la insistenţa deputatului P.S.D. Dorel Covaci, perdant în alegerile locale de la Făget din 2012, se încearcă numirea lui Birău la Făget pentru a se crea o stare de tensiune în şcoală şi în localitate şi a se sfida cei peste 80 de dascăli titulari ai liceului cu grade şi doctorate şi cu performanţe la nivel judeţean şi naţional.
La Lugoj, la insistenţele primarului P.S.D. Francisc Boldea, peste 90% din directorii de şcoli şi grădiniţe vor fi schimbaţi chiar dacă unii dintre ei sunt dascăli şi manageri de excepţie. Astfel, Cosmin Gheorghe de la Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” va fi schimbat în ciuda faptului că în 2011 a reuşit să transforme un grup şcolar în colegiu tehnic, iar în 2012 această şcoală a devenit „Şcoală europeană”. În ultimii doi ani de zile, colegiul Branişte a câştigat proiecte europene în valoare de peste 500 000 de euro şi a devenit membru în Asociaţia Europeană a Şcolilor de Hotelărie şi Turism. Astăzi colegiul este centru de formare pentru patru proiecte POSDRU, iar în acest an şcolar are aprobate de Consiliul Judeţean 47 de proiecte educaţionale.
La Sânnicolau Mare vor fi schimbaţi toţi directorii de şcoli şi grădiniţe şi exemplele pot continua. Aceeaşi situaţie o găsim şi la Grupul şcolar Deta.
Societatea Timişoara îndeamnă pe toţi directorii de şcoli care sunt schimbaţi abuziv să se adreseze justiţiei. Societatea le asigură asistenţă juridică şi suport media.

23 august 2012                                                      Consiliul de conducere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu